marți, 7 ianuarie 2014

Alegerea corecta a unei firme de dezinfectie!
Aplicarea serviciilor de dezinfectie DDD in spatiile publice
Compania DDD - Firma de dezinfectie
Prin dezinfectie se intelege un intreg ansamblu de operatiuni directe destinate neutralizarii si distrugerii microorganismelor patogene. Acestea, desi sunt prezente in afara organismului uman (germeni, virusi, bacterii, mucegaiuri, ciuperci, etc.), pot penetra barierele sistemului imunitar, cauzand o serie de afectiuni de natura infectioasa, mai mult sau mai putin grave.
Importanta serviciilor de dezinfectie in spatiile publice
Desigur ca oriunde ne-am afla, suntem inconjurati de virusi si de bacterii. Insa in spatiile publice, predomina aglomeratia persoanelor ce ocupa temporar zona sau doar o tranziteaza. Prin urmare, sursele de contaminare biologica sunt infinit mai numeroase decat in cazul spatiilor din interiorul locuintelor.
Riscurile crescute sporesc de altfel posibilitatile de contractare ale unor boli de natura infectiva. Iar maladiile infectioase sunt si cel mai usor transmisibile, constituind focarul pentru raspandirea unor epidemii. Pericolele sunt accentuate in ambientele inchise si in special in mediile in care la un loc, convietuiesc mai multe grupuri de oameni.
Prin urmare, pentru prevenirea epidemiilor, sunt absolut necesare interventiile de dezinfectie si de salubrizare a tuturor spatiilor publice. Combaterea acestora este conditionata insa de serviciile profesionale ale expertilor in domeniu.
Domeniile de aplicare ale serviciilor de dezinfectie DDD
a. Scolile si institutiile de invatamant scolar si prescolar
Cladirile si spatiile aferente unitatilor de invatamant gazduiesc temporar un numar mare de indivizi. Adevarate focare de infectie, aceste ambiente sunt ideale pentru raspandirea epidemiilor si punerea in pericol a sanatatii copiilor, adolescentilor, tinerilor, dar si a personalului angajat. Pe de alta parte, datorita sistemului imunitar labil, aflat inca in formare copiii mici sunt predispusi infectiilor.
b. Spitalele, unitatile sanitare si centrele de sanatate sau de recreere
Spitalele sunt poate, primele zone cu risc sporit de infectie, nu doar pentru pacientii internati, ci si pentru medici, personalul auxiliar, vizitatori sau furnizori. Aceste structuri reprezinta adevarate ”centre” de colectare a tuturor agentilor patogeni existenti. Igiena precara si discontinuitatea activitatilor de salubrizare si dezinfectie ar putea compromite sanatatea persoanelor ce tranziteaza un astfel de mediu.
c. Supermarket-urile si spatiile comerciale
Carucioarele de cumparaturi, cutiile, recipientele, rafturile, etc. sunt toate suprafete ce favorizeaza proliferarea microorganismelor si transmiterea lor intre persoanele infectate deja si cele sanatoase. Potrivit studiilor, manerele usilor si zonele de major contact pot fi ”imbogatite” cu circa un milion de tipuri diferite de germeni (virusi, ciuperci, bacterii, spori, etc.).
d. Hotelurile si spatiile rezidentiale de tipul motelurilor, pensiunilor, taberelor, camping-urilor, etc.
Hotelurile sunt spatii cu trafic intens, tranzitate de un flux continuu de persoane, cu o origine extrem de variata. Iar o data cu fiecare client sunt gazduite si un numar impresionant de mare de microorganisme care, vrand nevrand, mai repede sau mai tarziu, ajung sa-si gaseasca alte gazde. In cazul unei maladii incipiente, exista pericolul unei iminente raspandiri geografice, putand fi afectate teritorii vaste si chiar natiuni sau continente.
e. Restaurantele, barurile si firmele de catering
Bucatariile restaurantelor si in general orice spatiu aferent acestor ambiente publice reprezinta un adevarat ”paradis” pentru coloniile de agenti patogeni biologici. Principalul factor de risc se bazeaza pe prezenta resturilor alimentare si indeosebi ale varietatilor usor perisabile. Acestea joaca rolul unui teritoriu prielnic pentru dezvoltarea oricarui tip de bacterie, mucegai, virus, germen sau ciuperca. In lipsa unei activitati profesionale de igienizare si de dezinfectie, primele tulburari cu care se pot confunta clientii, sunt cele de tip gastrointestinal.
Reducerea si eliminarea incarcaturii bacteriene are o unica solutie, ce coincide cu cel mai de temut inamic al ”musafirilor nepoftiti” din organismul uman. Datorita operativitatii si preciziei interventiilor de dezinfectie, Compania DDD devine un optim instrument pentru igienizarea tuturor spatiilor publice, fara ca suprafetele de contact, mediul inconjurator sau oamenii sa aiba de suferit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu